Hatlapos citromos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk- Hozzáadjuk a cukrot a tojásokat és a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Gyenge tésztát gyúrunk belőle amit picit pihentetünk. (15 percet) Majd 4 vagy 6 részre vesszük és lapokat sütünk belőle egy tepsi hátlapján.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral.
A 6 dl tejet a 6 kanál liszttel, a 2 ek. cukorral, a 2 citrom reszel héjával és levével összefőzzük. Ha kihűlt, apránként beledolgozzuk a kihabosított margarint. A krémmel összetöltjük a lapokat, majd egy éjszakára hűvösre tesszük.
Tetejére porcukrot szórunk, majd szeletelve kínáljuk.
A tepsi mérete: 30 x 35 cm
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá!