Főoldal / Desszertek / Hatlapos krémes

Hatlapos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hatlapos krémes

Hatlapos krémes

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin (kemény)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 cs. szalalkáli

Krém hozzávalói:

  • 1 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Tetejére:

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30×33 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és külön-külön cipóvá gyúrjuk.
Egyenként tepsi nagyságúra kinyújtjuk őket, és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a lapokat. (Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben) Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül)

Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport. Hozzáöntjük a 2 dl tejet és jól összekeverjük.

A maradék tejet (8dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, beleöntjük a kakaós masszát és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk és a még a forró krémbe belekeverjük az 5 dkg margarint.

A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell)

Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin megszáradt megszórjuk porcukorral.
Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Hatlapos krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére