Hatlapos krémes
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 30×33 cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és külön-külön cipóvá gyúrjuk.
Egyenként tepsi nagyságúra kinyújtjuk őket, és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a lapokat. (Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben) Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül)
Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport. Hozzáöntjük a 2 dl tejet és jól összekeverjük.
A maradék tejet (8dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, beleöntjük a kakaós masszát és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk és a még a forró krémbe belekeverjük az 5 dkg margarint.
A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell)
Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin megszáradt megszórjuk porcukorral.
Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/