Hatlapos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. A cukorból aranysárga karamellt készítünk, majd felforraljuk a tejjel. Hozzáadjuk a kávét, majd simára keverjük a kakaóval.Hozzáadjuk a lisztet és sűrű péppé főzzük. Langyosra hűtjük, bele keverjük a puha rámát, és az aromát.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk és egy sütőlemezen 180fokon aranyszínűre sütjük.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel.A tetejére kerül a 6.lap, amit már nem vonunk be krémmel.
Hideg helyen hagyjuk hogy a krém meg kössön, és a lapok megpuhuljanak.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha melegen töltjük meg a lapokat akkor a krémtől megpuhulnak, nem kell másnapig várni a puha tésztára, kihűlés után fogyasztható. Ez a drága Dédi receptje, mindenki így csinálja a családba.