Főoldal / Kelt tészták / Házi gyors pizza

Házi gyors pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi gyors pizza

Házi gyors pizza

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő felfuttatva
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. cukor
  • 1 mk. só
  • 3 dl langyos víz

A feltéthez:

  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. bazsalikom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. ketchup
  • szalámi
  • sonka
  • gomba
  • bacon
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a lisztet, bele a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, a vizet, bedagasztjuk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

A tésztát osszuk 3 felé, majd újabb 15 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben is keleszthetjük a tésztát.

A megkelt tésztákat, külön-külön, lisztezett deszkán 1 cm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk.

Olajozott sütőlemezre tesszük a tésztákat, megkenjük, a befűszerezett ketchuppal, rátesszük az ízlés szerinti feltéteket és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

190-200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a pizzákat.

Tipp / megjegyzés:
Ez most nem diétás pizza, feltétnek, ki mit szeret, azt tegyen rá. Kitűnő vacsora.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére