Házi gyors pizza
Hozzávalók:A tésztához:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a lisztet, bele a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, a vizet, bedagasztjuk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát osszuk 3 felé, majd újabb 15 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben is keleszthetjük a tésztát.
A megkelt tésztákat, külön-külön, lisztezett deszkán 1 cm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk.
Olajozott sütőlemezre tesszük a tésztákat, megkenjük, a befűszerezett ketchuppal, rátesszük az ízlés szerinti feltéteket és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
190-200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a pizzákat.
Tipp / megjegyzés:
Ez most nem diétás pizza, feltétnek, ki mit szeret, azt tegyen rá. Kitűnő vacsora.