Házi krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát elfelezzük.A tésztacipókat külön-külön kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy sütőlemez hátulján világosra megsütjük.
A hideg tejbe belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, és a lisztet. Simára keverjük, és a lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
A krémet rákenjük a lapra, a tetejére helyezzük a másik lapot, és hideg helyen kihűtjük.
Ha rendesen kihűlt és megkötött a krém, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem akar a tésztával vesződni, az készítheti készen vett leveles tésztából is, azt is ketté veszi, sodorja, süti.