Főoldal / Levesek / Hideg málnakrémleves

Hideg málnakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg málnakrémleves

Hideg-málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg málna
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A málnát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és meglocsoljuk a citrom levével./ Kb 10 dkg málnát kiveszünk belőle,mielőtt a citromot rá tennénk. Ez lesz a leves betétje a tálalásnál/

A cukrot kis lángon karamellizáljuk, hozzáadjuk a málnát, a vaníliás cukrot ,a fahéjat, és a szegfűszeget. Folyamatosan kevergetve,2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és leturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, majd  jól összekeverjük.

Hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Hideg málnakrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére