Főoldal / Desszertek / Hókocka

Hókocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hókocka

Hókocka

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 10.5 dkg margarin
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 egész tojás

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 8 lapos evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 2 cs. van.cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tésztához valókat összegyúrjuk. És egy tepsi hátulján 3 egyforma lapot sütünk belőle.Világosra kell sütni.

A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk,
addig a többi tejet feltesszük melegedni,
majd a kettőt összekavarjuk, és sűrűre összefőzzük.Hagyjuk kihűlni.

A margarint, a tojással, a vaníliás cukorral, és a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémbe apránként belekeverjük.

A lapokat a vaníliás krémmel összetöltjük, és legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük.

Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Hókocka 4.50/5 (8 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére