Hólabda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hólabda

Hólabda

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek. porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dkg sütőpor

A krémhez:

  • 4 púpozott ek. liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

A forgatáshoz:

  • kókuszreszelék

A tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • 2 ek. tej
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd kikent, lisztezett tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.

A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd mikor langyosra hűlt belekeverjük a porcukorral kikevert rámát.

A piskóta korongokat lapjában ketté vágjuk, és a kihűlt krémmel megtöltjük. A sütemények oldalát is bekenjük a krémmel, majd kókuszba forgatjuk.

A csokoládét 2 ek. tejjel megolvasztjuk, és a hólabda tetejére csurgatjuk.  Hűtőben kihűtjük, ha rádermedt a csoki, kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A sütik alját nem kenjük be krémmel, csak a belsejét és az oldalát, hogy a kókusz reszelék rátapadjon.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére