Elmentem!Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 3 ek. porcukor
- 1 egész tojás
- 1,5 dkg sütőpor
A krémhez:
- 4 púpozott ek. liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg ráma
- 2 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
A forgatáshoz:
A tetejére:
- 1 tábla csokoládé
- 2 ek. tej
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd kikent, lisztezett tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd mikor langyosra hűlt belekeverjük a porcukorral kikevert rámát.
A piskóta korongokat lapjában ketté vágjuk, és a kihűlt krémmel megtöltjük. A sütemények oldalát is bekenjük a krémmel, majd kókuszba forgatjuk.
A csokoládét 2 ek. tejjel megolvasztjuk, és a hólabda tetejére csurgatjuk. Hűtőben kihűtjük, ha rádermedt a csoki, kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sütik alját nem kenjük be krémmel, csak a belsejét és az oldalát, hogy a kókusz reszelék rátapadjon.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!