Hólabda Edit konyhájából
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
Az oldalára:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10-12 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet és tovább keverjük.
A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A tejjel elkeverjük a lisztet, és a cukrokat, majd alacsony lángon sűrűre felfőzzük. A vajat összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd lapjában félbevágjuk.
A krémmel összetöltünk 2 korongot, majd bevonjuk vele az oldalát is. Kókuszreszelékbe hempergetjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk és bevonjuk vele a pici sütemények tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.