Hólabda vanília krémmel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától.
Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Az első 10 percben 220fokon sütjük. Fontos, hogy ne nyissuk ki ezalatt a sütő ajtaját.
Majd csökkentsük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk.
Készítsük el a krémet. A tejet a liszttel simára keverjük, állandó kevergetés mellett felfőzzük.
A puha vajat a porcukorral, és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Majd a kihűlt tejes masszával simára keverjük.
Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk, és félbevágjuk.
A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenve, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána kínáljuk.
Jó étvágyat!