Főoldal / Szárnyas Ételek / Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • étolaj

A pörkölthöz:

  • 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell vagy 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

A díszítéshez:

  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást.

Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Készíthetjük maradék pörköltből is!

Hortobágyi palacsinta 4.56/5 (9 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére