Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A pörkölthöz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.
A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.
Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást.
Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Készíthetjük maradék pörköltből is!