Főoldal / Sertés ételek / Hóstyai borda

Hóstyai borda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hóstyai borda

Hóstyai borda

Hozzávalók:

  • 6 szelet csont nélküli karaj
  • 1,5 deci olaj
  • 5 dl húsleves alap
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 deka vargánya gomba
  • 15 deka morzsolt főtt kukorica
  • 4-5 kanál lecsó
  • 2-3 db ecetes uborka
  • só, bors
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karajt kiklopfolom, sózom, és egy serpenyőben forró olajban hirtelen  átsütöm. Majd kiszedem az olajból egy másik edénybe teszem. Ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom.

A hússütésből visszamaradt olajban megpárolom az apró kockákra vágott hagymát.Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt, a saját levében puhára párolom.
Ezután hozzáadom a kukoricát a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát sózom borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót is.
Egy-két percig együtt főzöm majd hozzáadom a kanál lisztet, a maradék húsleves alaplét.Állandó keverés mellett besűrítem.
Rizzsel és sült burgonyával tálalom.

De készíthető mellé burgonya krokett, vagy tészta is köretnek.

Hóstyai borda 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére