Hóstyai borda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karajt kiklopfolom, sózom, és egy serpenyőben forró olajban hirtelen átsütöm. Majd kiszedem az olajból egy másik edénybe teszem. Ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom.
A hússütésből visszamaradt olajban megpárolom az apró kockákra vágott hagymát.Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt, a saját levében puhára párolom.
Ezután hozzáadom a kukoricát a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát sózom borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót is.
Egy-két percig együtt főzöm majd hozzáadom a kanál lisztet, a maradék húsleves alaplét.Állandó keverés mellett besűrítem.
Rizzsel és sült burgonyával tálalom.
De készíthető mellé burgonya krokett, vagy tészta is köretnek.