Húsgombóc tejfölös mártással
Hozzávalók:
A mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojást kikeverem a tejjel,sóval, borssal, hozzáadom az apróra vágott hagymát, a búzadarát, és végül a húst. Jól összekeverem és egy fél órát állni hagyom.
A margarint felhevítem a liszttel és ráöntöm a tejet. Beleszórom a vegetát, és a zúzott fokhagymát, az egészet besűrítem. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejfölt.
A húsos masszából gombócokat formálok és a sütőedénybe szorosan egymás mellé teszem.
Leöntöm a mártással, a tetejére reszelt sajtot szórok.
Fóliával letakarom, és 30-35percig sütöm.
Utána leveszem a fóliát és a tetejét kicsit megpirítom.
Rizzsel, és majonézzel tálaltam.
Barna Pap Mónika receptje szerint készítettem, még egy kis sajttal módosítottam.