Húsgombócleves Hajdula konyhájából
Hozzávalók:A leveshez:
A húsgombóchoz:
|
|
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket és együtt pároljuk egy kicsit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és hagyjuk, hogy elkezdjen forrni.
Míg a leves felforr, addig elkészítjük a gombócokat.
A hagymákat és a petrezselymet aprítóba tesszük (vagy késsel felaprítjuk), majd összekeverjük a hússal. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a megmosott, majd lecsepegtetett rizst.
Fagyis kanállal vagy evőkanállal kiszaggatunk belőle, és gömbölyítjük.
Belerakjuk a gombócokat levesbe majd csendesebbre vesszük, hogy csak gyöngyözzön.
Ha egy kettévágott gombócban a rizs megfőtt, akkor elkészült a leves.
Finom leves, ami a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.