Húsgombócleves III
Hozzávalók:
A gombóchoz:
|
|
Elkészítés:
Az étolajon a finomra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és az apróra vagy julienre felvágott répát.
Kevergetve átsütjük, ízesítjük borssal, sóval és paprikakrémmel. Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a kifacsart zsemlével és a felvert tojással.
Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzá keverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
A levest felforraljuk és a gombócokat bele tesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, 3 perc forrás után kész a levesünk.
Jó étvágyat a finom leveshez!
Megjegyzés:
A levest kacsa nyakból, szívből,májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel.