Húsgombócos salátaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.
Egy edénybe kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, még a saláta kicsit összeesik.
Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.
Hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.