Húsleves májgaluskával
Hozzávalók:
A májgaluskához:
|
|
Elkészítés:
A farhátat jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben ami ellepi. (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal)
Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt és felszeletelt zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után szűrjük le a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal.
Elkészítjük a galuskát:
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A májat megtisztítjuk és ledaráljuk .
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá kevés zsemlemorzsát.
A májgaluskát, kanál segítségével a leszűrt levesbe szaggatjuk, és kb. 10 percet főzzük.
Ha a galuskák megfőttek, tálalhatjuk a levest.
Jó étvágyat kívánok hozzá!