Húsos-boros káposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk.
Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy ujjnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4-szer megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
Hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.