Húsos cannelloni
Hozzávalók:
Tetejére sajtos besamelmártás:
|
|
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az oreganót, majd a darált húst.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot,pirospaprikát.
Sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük így együtt míg a hús megpuhul, és a szaftja elfől.
Ekkor hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk,hozzáadunk 3-4 evőkanál lisztet elkeverjük, majd felöntjük annyi tejjel, hogy jó sűrű legyen,hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Sózzuk borsozzuk,és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá.
Egy tűzálló edény aljára (amiben sütni fogjuk) teszünk a besamelmártásból egy keveset.
Egy kiskanál segítségével a cannelloni tésztába töltjük a húsos tölteléket, majd a tűzálló tálba tesszük jó szorosan.
Ráöntjük a sajtos besamelmártást.
Ízlés szerint még tehetünk reszelt sajtot a tetejére.
Készre sütjük.(Akkor jó ha már megpuhult a tészta)