Elmentem!Húsos cannelloni II
Hozzávalók:
- 6 db cannelloni tészta
- 35 dkg darált hús
- kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél felszeletelt kaliforniai zöld paprika
- 1 tojás
- 1/4 mk. őrölt fahéj
- 1/4 mk. őrölt szegfűbors
- 1/! mk. őrölt bors
- 4 dl bazsalikomos paradicsomlé ( dobozban kapható a boltokban, olasz )
- só
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tésztákat félig megfőzzük, leszűrjük, félre tesszük.
A darált húshoz hozzáadjuk a paprikát és az apróra vágott hagymákat, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.Ha kész hozzáadjuk a paradicsom szószt, és a fűszereket, és jól elkeverjük vele.
A tésztákat megtöltjük a töltelékkel, és kikent hőálló tálba rendezzük őket. Meglocsoljuk a maradék szósszal, alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.A sütés végén megszórjuk reszelt sajttal, majd pár percig sütjük amíg a sajt ráolvad.
Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerinti húsból készíthető, ki mit szeret.Friss salátával isteni.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!