Húsos csontleves zöldséggel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Feltesszük főni a húsos csontokat 3 liter vízben és hozzátesszük a fűszereket a teagombában.
Forrás közben lehabozzuk, majd harminc perces, kis lángon történő főzés után, hozzátesszük a sót és a megtisztított fehérrépát, és a zeller zöldet.
Újabb fél óra elteltével beletesszük a sárgarépát is.
A sóval, liszttel, tojással, vízzel gyúrt tésztánkhoz, aprított zeller zöldet teszünk és jó keményre összegyúrjuk. Kézzel kicsire szaggatjuk.
Amikor végeztünk a csipetke szaggatással, kiszedjük a levesből a zöldségeket és a húsos csontokat.
A húst leszedjük a csontról és a zöldborsóval, valamint a csipetkével együtt, visszatesszük a levesbe.
10-15 perc alatt megfől a csipetke, de azért kóstoljuk meg, hogy megfőtt e.