Húsos cukkinis lasagne
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk,kockákra vágjuk,és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk,borsozzuk,pirospaprikázzuk,és oreganot adunk hozzá.
Szükség esetén kevés vizet öntünk rá.
Addig főzzük míg a hús megpuhul,majd hozzáadunk egy kevés sűrített paradicsomot vagy ketchupot és még 2-3 percig főzzük.
Egy másik serpenyőben kevés olajon üvegesre párolunk 1 kockákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a megpucolt,magjaitól megtisztított lereszelt cukkinit.
Kevergetve pároljuk.Sózzuk borsozzuk.
Ha megpuhult a cukkini rátörünk 1 gerezd fokhagymát sózzuk borsozzuk.Összekeverjük a két kis dobozos tejföllel.
Egy tepsi aljába lefektetünk egy sor tésztát,majd a tejfölös cukkiniből teszünk rá egyenletesen,utána egy sor tészta következik,majd a húsból teszünk rá,majd újból tészta következik…stb. míg el nem fogynak a hozzávalók.
Legfelülre cukkinis réteg kerüljön.
A legfelső réteget megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük,míg a tészta megpuhul.