Húsos galette

Hozzávalók:A tésztához:
A lekenéshez:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben majd hozzáadjuk a joghurtot és összedolgozzuk a tésztát. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre. (a tészta akár előző nap is elkészíthető, becsomagolva a hűtőben eláll)
Elkészítjük a tölteléket a maradék pörköltöt egy késes aprítóba tesszük (ha nincs, ez a művelet botmixerrel is elvégezhető) ízlés szerint fűszerezzük és összedolgozzuk. A paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
A tésztát négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. A közepét megkenjük a húsos szósszal, a szélén 1-1,5 cm elhagyva. Megszórjuk a hagymával, megpakoljuk paradicsommal és meghintjük a reszelt sajttal A szélét körben visszahajtjuk, majd lekenjük a felvert tojással. A maradék három tésztagombóccal is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Receptkirály.hu Receptek képekkel


