Főoldal / Egytálételek / Húsos káposzta

Húsos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos káposzta

Húsos káposzta 3

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg császárhús vagy oldalas
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek. pirospaprika
  • 3-4 db babérlevél
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.

Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.

Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére