Húspogácsa fokhagymás újburgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott hagymákat, és a fűszereket ízlés szerint.
Feltesszük az olajat a lángra melegedni, a masszából pogácsákat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és a fel forrósodott olajban lassan, hogy jól átsüljön készre sütjük.
A burgonyát jól megmossuk, felkarikázzuk, olajjal kikent tepsibe tesszük,kevés vizet öntünk alá, megszórjuk foghagymával, fóliával letakarjuk, és sütőben készre pároljuk.
Ha puha a burgonya lezárjuk a lángot, de a tepsit a sütőben hagyjuk, hogy színt kapjon a burgonyánk.
Tipp / megjegyzés:
Mikor még ennyire gyenge a burgonya, szeretem héjastól megsütni, olyan jó íze van.