Húsvéti göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megkenjük az ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre felvágjuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík baconszalonnát, 4-5 szelet főtt tojást, egy-egy szelet sajtot és füstölt sonkát, végül 3-4 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük.
A felgöngyölt csirkemelleket egyesével, olajozott és szárnyas fűszerrel megszórt alufóliára fektetjük majd szorosan a fóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Köretnek medvehagymás párolt zöldséget készítettem. De tetszés szerinti akár burgonya vagy rizs körettel is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!