Főoldal / Szárnyas Ételek / Húsvéti göngyölt csirkemell

Húsvéti göngyölt csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti göngyölt csirkemell

Húsvéti göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 4 db tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • őrölt fehér bors
  • 8 szeletelt bacon
  • 2 ek. ecetes torma
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk.

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megkenjük az ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre felvágjuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík baconszalonnát, 4-5 szelet főtt tojást, egy-egy szelet sajtot és füstölt sonkát, végül 3-4 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük.

A felgöngyölt csirkemelleket egyesével, olajozott és szárnyas fűszerrel megszórt alufóliára fektetjük majd szorosan a fóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

Köretnek medvehagymás párolt zöldséget készítettem. De tetszés szerinti akár burgonya vagy rizs körettel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Húsvéti göngyölt csirkemell 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére