Főoldal / Egytálételek / Húsvéti tepsis csirkemell

Húsvéti tepsis csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti tepsis csirkemell

Húsvéti tepsis csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 kg burgonya
  • 9 szelet sonka
  • 6 db tojás
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej fehér hagyma
  • ½ csomag újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.

Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel. Erre került a szeletelt sonka,karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma majd a burgonya másik fele.

Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére