Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával
Hozzávalók:
A salátához:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk.
A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk.A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát.
Négy-öt percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, egy nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.
A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.
Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
A salátához a zöldségeket összekeverjük,sózzuk,balzsamecetet és olíva olajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!