Főoldal / Szárnyas Ételek / Indiai csirke kurkumás rizzsel

Indiai csirke kurkumás rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Indiai csirke kurkumás rizzsel

Indiai csirke kurkumás rizzsel

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 ek joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • curry
  • őrölt koriander
  • 4 db paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 1/2 bögre rizs
  • 1/2 marék korianderlevél
  • 1 tk kurkuma
  • 2 db csirkemáj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, és beteszem a hűtőbe 24 órára.

A paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.

A rizst felteszem főni. Sózom, keverek hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.

A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.

A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm (180 c fokon hőlégkeverésen 55 percig), félidőben megfordítva.
A csirkemájakat lisztbe forgatom, és a vége felé teszem a serpenyőbe a csirkecombok mellé.

Tálaláskor teszek a tányérra csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, és zöldségeket.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Egy kicsit exótikusabb ételre vágytam, azt hiszem sikerült egy finomságot készítenem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére