Indiai sült pulykamell uborkás szósszal – paleo
Hozzávalók:
A raita (uborkás szósz) hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A pulykamell fűszerezésének összes hozzávalóját alaposan keverjük el, majd dörzsöljük be vele a pulykamellet. Tegyük egy olajjal kikent tepsire, fedjük le alufóliával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 45 percet. Az idő letelte után vegyük le róla a fóliát és süssük még kb 20-25 percet, vagy amíg szép ropogósra nem sül. A sütési idő változó lehet, ha van húshőmérő, akkor ellenőrizhetjük a hús belsejét.
Amíg sül készítsük el a szószt. Az uborkát reszeljük le, a felesleges levet öntsük le róla. Az újhagymát vágjuk apróra és adjuk hozzá az uborkához. A többi hozzávalót keverjük el, öntsük az uborkához és forgassuk össze. Kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Tegyük a hűtőbe, míg a pulyka el nem készül.
A pulykamellet az uborkás szósszal és ízlés szerinti párolt zöldséggel kínáljuk.