Főoldal / Paleo / Indiai sült pulykamell uborkás szósszal – paleo

Indiai sült pulykamell uborkás szósszal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Indiai sült pulykamell uborkás szósszal – paleo

Indiai sült pulykamell uborkás szósszal - paleo

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös pulykamell egészben
  • 1 kisebb hagyma reszelve
  • fél lime leve
  • 2-3 ek. olíva olaj
  • 1 tk. méz
  • kb. 1 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 4 tk. garam masala fűszerkeverék (adalékanyag mentes)
  • kb 2 centis friss gyömbér reszelve
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva

A raita (uborkás szósz) hozzávalói:

  • 1 db kígyóuborka reszelve
  • 1 újhagyma apróra vágva
  • kb 1,5 dl kókuszkrém
  • 1/4 tk. só
  • 1/2 lime leve
  • 1/4 tk. őrölt kömény
  • 1/4 tk. őrölt koriander
  • pár szál friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykamell fűszerezésének összes hozzávalóját alaposan keverjük el, majd dörzsöljük be vele a pulykamellet. Tegyük egy olajjal kikent tepsire, fedjük le alufóliával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 45 percet. Az idő letelte után vegyük le róla a fóliát és süssük még kb 20-25 percet, vagy amíg szép ropogósra nem sül. A sütési idő változó lehet, ha van húshőmérő, akkor ellenőrizhetjük a hús belsejét.

Amíg sül készítsük el a szószt. Az uborkát reszeljük le, a felesleges levet öntsük le róla. Az újhagymát vágjuk apróra és adjuk hozzá az uborkához. A többi hozzávalót keverjük el, öntsük az uborkához és forgassuk össze. Kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Tegyük a hűtőbe, míg a pulyka el nem készül.

A pulykamellet az uborkás szósszal és ízlés szerinti párolt zöldséggel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére