Indonéz csirke
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Olajon az apró kockára vágott hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott megmosott csirkehúst.
Fűszerezzük curryvel, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Egy fél deci vizet öntünk alá.
Megsózom és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (időközönként megkevergetjük)
Közben a banánt kis karikákra vágjuk, az erős paprikát nagyon vékony karikára szeleteljük.
Mivel ez az étel rizzsel készül, a szokásos módon elkészítjük a rizst.
Kevéske forró olajon kicsit megforgatjuk a rizst, majd sózzuk és forró vízzel felengedjük.
A sütőt előmelegítjük és az edényt letakarva a sütőbe tesszük, ahol szépen lassan megpárolódik a rizs.
Amikor a hús már megpuhult hozzáadjuk a banánt, a zöld erős paprikát, a mandulát, és összekeverjük a már megfőzött rizzsel.
Hozzáadunk 2-3 kanál barack lekvárt, jól elkeverjük, és tálalhatunk is.