Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Isler Eta módra

Isler Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Isler Eta módra

Isler Eta módra

Hozzávalók:

  • 48 dkg finomliszt
  • 17 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dkg dió
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj (késhegynyi)

A töltelékhez:

  • 40 dkg baracklekvár

A bevonathoz:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük.
A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.

Hűvös helyen tároljuk.

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére