Japán puding
Hozzávalók:
A kenéshez:
A díszítéshez: (de ez elmaradhat)
|
|
Elkészítés:
A tálat folpackkal kibéleljük ,majd jól kikenjük a vajjal, és megszórjuk kristálycukorral.
Az ananász befőttet lecsepegtetjük.
A tál aljára teszünk egy körszeletet, majd a tál oldalát körben,félbe vágott cikkekkel rakjuk ki.
Az ananász karikák közepébe 1-1 szem meggyet teszünk.
A pudingport a cukorral, és tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
A babapiskótát morzsává törjük.
A habtejszínt keményre felverjük. (ha szükséges használjunk habfixálót)
A kihűlt pudingot elektromos géppel simára keverjük,hozzáadjuk a babapiskótát, majd a habtejszínnel fellazítjuk. (ekkor már csak kézi habverővel keverjük)
Bele öntjük a tálba és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap egy tálcára kifordítjuk, levesszük róla a folpackot, és tetszés szerint díszítjük.
Ez annyira finom,hogy nagyon csak ajánlom elkészítésre.
Jó fél órán belül készen van a desszertünk, csak meg kell várni, hogy megdermedjen.