Japán szelet
Hozzávalók:
A KRÉMHEZ
|
|
Elkészítés:
Piskótát készítünk a hagyományos módon. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot. A tepsit béleljük ki zsírpapírral, simítsuk rá a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. A kihűlt piskótáról húzzuk le a papírt.
A sima joghurtot és a meggyes joghurtot keverjük össze, adjuk hozzá a krémsajtot és azzal is alaposan keverjük el. Ízlés szerint ízesítsük porcukorral.
A zselatint készítsük el a meggylével a rajta levő utasítások szerint, adjuk a krémhez és dermesszük kicsit meg a hűtőben.
Ha elég kemény kenjük a piskótára, és egy kanállal tegyünk a tetejére a meggy léből.
Végül a meggyet nyomkodjuk kissé a krémbe, és tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni.
Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük más idény gyümölccsel is, de nekem meggyel a legjobb.