Elmentem!Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával
Hozzávalók:
- 3 db sárgabarackos Danone joghurt (3×125 gramm)
- 3 dl Hulala (v. habtejszín)
- 3 ek. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 db gránátalma
- 1 cs. Győri Édes zabkeksz
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A keverőtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl Hulalát (v. habtejszínt), valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra.
A maradék Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, egy keverőkanállal keverjük hozzá a joghurthabhoz.
Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból.
Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.
Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával 5.00/5 (1 értékelés)
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.