Főoldal / Szárnyas Ételek / Joghurtos csirke II

Joghurtos csirke II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos csirke II

Joghurtos csirke II

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke, feldarabolva
  • 0,5 liter joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csomag kapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db csípős paprika
  • 8 szem bors, frissen őrölve
  • 2 dl száraz fehér bor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és átsütjük benne a csirkehúsok minden oldalát.
Megszórjuk, az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, majd, ráöntünk 1 dl bort és 2 dl vizet. Kis lángon, fedő alatt pároljuk.

Közben megtörjük a borsot, apróra vágjuk a kaprot és a fokhagymát. Ezeket és az egész paprikát belekeverjük a lassan párolódó húsba.
A csirke minőségétől függően, 30-40 percig főzzük.

Amikor már puha a hús, felöntjük a maradék borral, hozzáadjuk a mustárt, a joghurtot és a kaprot. Összekeverjük, és fedő nélkül elforraljuk a levének a felét.

Főtt tésztával tálaljuk.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére