Főoldal / Desszertek / Joghurtos pite

Joghurtos pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos pite

Joghurtos pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 17 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 4 db tojássárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A krémhez:

  • 450 g natúr joghurt
  • 330 g tejföl
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek. púpozott evőkanál rétesliszt
  • 4 tojásfehérje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt.( Nálam nem kellett hozzá adni, de ez függ a liszttől is.)
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzá adjuk a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét.
Végül belekeverjük a réteslisztet is.

Egy 23 x 38 cm – es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.

A maradék tésztát a nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.

200 fokra előmelegített melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.(kb. 30 perc)

A süteményt, a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen, és belül is átsüljön.
A kihűlt süteményt felszeleteljük,porcukorral meghintve kínáljuk.

Joghurtos pite 3.79/5 (19 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére