Joghurtos pite
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt.( Nálam nem kellett hozzá adni, de ez függ a liszttől is.)
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzá adjuk a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét.
Végül belekeverjük a réteslisztet is.
Egy 23 x 38 cm – es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A maradék tésztát a nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
200 fokra előmelegített melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.(kb. 30 perc)
A süteményt, a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen, és belül is átsüljön.
A kihűlt süteményt felszeleteljük,porcukorral meghintve kínáljuk.