Joghurtos pite Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit kikeverjük, a végén tojáshabot lazán beleforgatjuk.
Egy kb. 39 x 25 cm – es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3 részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig a nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A süteményt ,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg.
Ha kihűlt, szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.