Joghurtos pogácsa
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot. A két tojást felverjük és a tálba tesszük.
A margarint felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot is langyosra melegítjük, majd belekeverjük az élesztőt.
A lisztes keverékhez adjuk a margarint, és a joghurtban elkevert élesztőt. Alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen, letakarva fél órát kelesztjük, majd háromszor hajtogatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (hagyjunk köztük távolságot, mert sülés közben megnőnek)
A tetejét az megkenjük egy darab felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Én most nem tettem rá semmit sem,mert a nagyobb unokáim így szeretik. De A joghurtos pogácsa tetejét tetszés szerint megszórhatunk sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal is.