Joghurtos-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a többi hozzávalókkal összemorzsoljuk. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
A tésztacipót letakarjuk és 3/4 órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, 4 részbe meghajtogatjuk és újra kinyújtjuk, de most 1,5cm-re. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre megsütjük.
Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.