Főoldal / Desszertek / Joghurtos túróhab málnával

Joghurtos túróhab málnával

Joghurtos túróhab málnával

Joghurtos túróhab málnával

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémtúró
  • 200 g görög joghurt
  • 3-4 ek. eritrit por (vagy cukor)
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 100 ml víz
  • 1 tk. zselatin

A málnás réteghez:

  • 20 dkg málna (lehet mirelit is)
  • 1-2 ek. eritrit por (vagy cukor)
  • 1 kk. zselatin
  • 3 ek. víz
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót, a joghurttal, a vaníliával és az eritrittel (vagy cukorral) elkeverjük. Hozzáadjuk a forróvízben feloldott zselatint és alaposan elkeverjük. Citromhéjjal ízesítjük.

A málnát az édesítővel (vagy cukorral) és a vízzel együtt egy lábosban feltesszük melegedni. Pár perc után mikor a málna már összeesett beleszórjuk a zselatint és kevergetve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne.

A joghurtos-túrós réteget a málna zselével váltakozva poharakba rétegezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit megdermedjen és lehűljön.
Tetszés szerint díszítve tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére