Főoldal / Kelt tészták / Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 tk. só
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg juhtúró (vagy brindza)
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kk. cukor

A sütéshez:

  • kb. 2 dl olaj

A kapros tejfölhöz:

  • 175 g tejföl
  • 1 csokor kapor

A tetejére: (ízlés szerint)

  • sült, húsos szalonna (kolozsvári)
  • lilahagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy mély tálba tesszük. A közepére mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a langyos tejet és 10percet pihentetjük, hogy az élesztő felfusson.

Ezután belemorzsoljuk a juhtúrót és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk belőle. Cipót formázunk belőle, és folpackkal letakarva meleg helyen 40perc alatta duplájára kelesztjük.

(A dagasztás természetesen kenyérsütőgép dagasztás programján vagy dagasztógépben is elvégezhető.)

A megkelt tésztából óvatosan golyókat formázunk és egy tálcára sorakoztatjuk őket. (Ebből a mennyiségből kb 12 darab kistányér méretű lepény készült nálam.)

Egy serpenyő aljába kevés olajat öntünk, annyit amennyi vékonyan ellepi azt. Felhevítjük.

A gombócokat olajos kézzel lepényekké lapogatjuk, majd egyet a forró olajba teszünk. Addig sütjük amíg a felső oldalán hólyagok jelennek meg, ekkor átfordítjuk és 1 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.

Így járunk el a többi lepénnyel is.

A kaprot apróra vágjuk, majd a joghurtba keverjük és ízlés szerint picit megsózzuk.
A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben megsütjük.
A lilahagymát felkarikázzuk.

A lepényeket a kapros tejföllel megkenve szalonnával, lilahagymával megpakolva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Juhtúrós lepény kapros tejföllel 4.73/5 (11 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére