Juhtúrós lepény sütőben sütve
Hozzávalók:2db 30-32 cm-es lepényhez
A feltéthez:
A tálaláshoz: (ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, a közepére mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd kevés langyos vizet ráöntve 10percre félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
Ha ez megtörtént, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd annyi vizet, hogy könnyű levegős tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelni hagyjuk.
Egy vékonyan kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát enyhén olajos kézzel.
Kelni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
A juhtúrót a tejföllel kikeverjük. A kaprot felaprítjuk és a juhtúrós tejfölhöz keverjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és felhevített serpenyőben megsütjük.
A megkelt tésztára simítjuk a juhtúrós tölteléket és megpakoljuk a sült szalonnával.
200fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20perc alatt megsütjük.
Friss tejföllel megkenve, lilahagymával szalonnával a tetején kínáljuk. Ízlés szerint pirospaprikával is megszórhatjuk.