Főoldal / Kelt tészták / Juhtúrós lepény sütőben sütve

Juhtúrós lepény sütőben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós lepény sütőben sütve

Juhtúrós lepény sütőben sütve

Hozzávalók:

2db 30-32 cm-es lepényhez

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. só
  • 1-1,5 dl langyos víz (amennyit a tészta felvesz)
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kk. cukor

A feltéthez:

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csokor kapor
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna

A tálaláshoz: (ízlés szerint)

  • tejföl
  • kapor
  • szalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepére mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd kevés langyos vizet ráöntve 10percre félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
Ha ez megtörtént, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd annyi vizet, hogy könnyű levegős tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelni hagyjuk.

Egy vékonyan kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát enyhén olajos kézzel.

Kelni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
A juhtúrót a tejföllel kikeverjük. A kaprot felaprítjuk és a juhtúrós tejfölhöz keverjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és felhevített serpenyőben megsütjük.

A megkelt tésztára simítjuk a juhtúrós tölteléket és megpakoljuk a sült szalonnával.
200fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20perc alatt megsütjük.

Friss tejföllel megkenve, lilahagymával szalonnával a tetején kínáljuk. Ízlés szerint pirospaprikával is megszórhatjuk.

Mentés

Mentés

Juhtúrós lepény sütőben sütve 4.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére