Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst reggel beáztatjuk, a kacsamellet egy kicsit klopfoljuk, és szélesebb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágunk rá fokhagymát, locsolunk rá olajat, majd betesszük a hűtőbe.
Délben a rizst feltesszük főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzzük. A répát csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőbe (vagy tepsibe) kevés kacsazsírra tesszük a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítjuk, és további 10 perc sütés után még 5 percig grillezzük.
Rövid pihentetés után tálalunk.
A rizsre locsolunk a szaftból, a krumplira és a rizsre petrezselymet vágunk. Savanyúsággal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.