Kacsanyak leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.
A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük.
Beletesszük a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.
A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Finom, meleg leves, ami nagyon jól tud esni a hidegebb napokon.
Ízlés szerint lehet bele tenni pár szem kelbimbót is akár.
Jó étvágyat kívánok hozzá!