Kacsaszív pörkölt vörösborral hagymás krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A petrezselymet darabolom.
Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Fehéredés után hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, és öntök rá vizet.
Főzöm amíg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.
Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, és felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.
Tálaláskor teszek a tányérra csalamádét, merek mellé pörköltet, rakok krumplit. Chilipaprikával és petrezselyemmel díszítem.