Kakaós csúsztatott palacsinta – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, a kókuszolaj pedig olvasztott.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
A nyílgyökérport, a tápióka keményítőt, a sót és a szódabikarbónát elkeverjük és félretesszük. A sárgákat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd apránként felváltva hozzákeverjük a keményítős keveréket és a folyadékot. Így nem lesz csomós. A végén hozzákeverjük az olvasztott olajat, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Nem baj, ha picit összetörik a hab, de erősen keverni nem szabad. A végeredmény úgy néz ki, mint egy folyékony piskóta tészta.
Egy serpenyőt felmelegítünk, de nem túl forróra. Kikenjük pici kókuszolajjal és egy közepes merőkanálnyi masszát elterítünk benne. Csak az egyik oldalát kell megsütni, szép aranysárgára, ha túl korán akarjuk kivenni, összetörik. Amikor kész, egy szilikonos lapát segítségével tányérra csúsztatjuk a sült felével lefelé, majd megszórjuk kevés édesítős kakaóporral. Minden további palacsintát így rétegezünk egymásra. Arra figyelni kell, hogy pont a helyére csúsztassuk, mert forrón nehéz mozgatni és szakadhat is.
Érdemes olyan tálra rétegezni, amit lehet használni a sütőben.
Az utolsó palacsintát pedig fordítva, a sült felével felfelé borítjuk a tetejére. A legvégén 180 fokos sütőben 8-10 percig “sütjük”, hogy átforrósodjon.
A töltelék lehet bármi, mák, lekvár, dió, házi nutella, vagy akár vegyesen is. Nagyon finom.