Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kakaós fehércsokis marcipános keksz

Kakaós fehércsokis marcipános keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós fehércsokis marcipános keksz

Kakaós fehércsokis marcipános keksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 púpozott ek. kakaó
  • 25 dkg puha marcipán
  • 10 dkg puha vaj
  • kb. 1 dl joghurt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 2 csapott tk. sütőpor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack, pekándió, aszalt áfonya vegyesen, apróra vágva
  • kb. egy marék fehércsoki chips
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, a marcipánt, a vajat, a joghurtot, a tojást és a tojássárgát késes robotgépben gyorsan összedolgozzuk. Gyorsan összeállt a tészta, de fontos, hogy a marcipán puha legyen. (Cukor felesleges bele szerintem, mert a marcipán amúgy is cukros, de aki nagyon édesen szereti, az tehet bele persze.)

A végén belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, a durvára darabolt pekándiót és a fehér csokilencsét is.

Kanállal gombócokat formázunk a masszából,és a kezünkkel kicsit lelapítjuk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsülnek, attól függően, hogy mekkora kekszeket készítünk. A sütőpapíron hagyjuk őket hűlni, majd átpakoljuk őket egy rácsra és teljesen kihűtjük.

Süteményes dobozban tároljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére