Kakaós fehércsokis marcipános keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, a marcipánt, a vajat, a joghurtot, a tojást és a tojássárgát késes robotgépben gyorsan összedolgozzuk. Gyorsan összeállt a tészta, de fontos, hogy a marcipán puha legyen. (Cukor felesleges bele szerintem, mert a marcipán amúgy is cukros, de aki nagyon édesen szereti, az tehet bele persze.)
A végén belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, a durvára darabolt pekándiót és a fehér csokilencsét is.
Kanállal gombócokat formázunk a masszából,és a kezünkkel kicsit lelapítjuk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsülnek, attól függően, hogy mekkora kekszeket készítünk. A sütőpapíron hagyjuk őket hűlni, majd átpakoljuk őket egy rácsra és teljesen kihűtjük.
Süteményes dobozban tároljuk.