Kakaós-meggyes muffin
Hozzávalók:24 db kis muffinhoz:
|
|
Elkészítés:
A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal felverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Csomómentesre keverjük a meggybefőtt levével.
Végül beleforgatjuk a meggyszemeket és a masszát a muffin-papírokkal bélelt tepsibe töltjük. Minden mélyedést 2/3 részig töltünk meg, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Egyáltalán nem fojtogatóan édes, nagyon finom.
Tipp / megjegyzés:
A következő recept, egy azok közül, amelyek nem szárazak és nem kell melléjük meginni egy bögre tejet, vizet. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, meggyszezonban szigorúan friss meggyből! Vendégségbe, grillpartyra, lánybúcsúra (mondjuk akkor szórjuk be csillámmal, vagy tegyünk rá pink mázat:)), előételnek, vagy csak önmagunk megjutalmazására.
nutsnroll.blogspot.co.uk