Kakaós mogyorókrémes palacsinta
Hozzávalók:A tésztához:
A sütéshez:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. (egyenletesebb sötét színt érhetünk el, ha a kakaóport kevés tejben csomómentesre keverjük, így olyan lesz, mint egy sűrű csokiszirup, és így keverjük a palacsintamasszába) 20 percig pihenni hagyjuk. Ha a pihentetés után túl sűrűnek tűnik, kevés szénsavas vízzel hígítunk rajta. A jó palacsintatészta állaga kb. olyan mint a tejszín.
Olajjal vékonyan kikent felhevített palacsintasütőben kisütjük, úgy ahogy a sima palacsintát is szoktuk.
A kisült palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel és tetszőlegesen feltekerjük. Porcukorral megszórva gyümölccsel díszítve kínáljuk.